Kančí s cibulovou omáčkou
Našel se u Vás doma kus kančího a nevíte co s ním? Co takhle vyzkoušet recept z kančí krkovice? Který chutná i Našim ročním broučkům.
Kančí plátky na tymiánu s cibulovou omáčkou
Tento recept doporučuji pro děti něco málo po roku věku, když už je dítě nějak zvyklé na koření. Dětem pod jeden rok věku se nedoporučuje. V případě kojících matek lze tento recept upravit a vynechat či pozměnit cibulovou omáčku, jelikož cibuloviny vedou k nadýmání a v závislosti na tom bolení bříška u miminek, zejména pak u chlapců.
Co budeme potřebovat?
Jeden větší kus krkovice cca 400 g (dle počtu osob)
Čtyři větší cibule
Máslo
Olej
sůl, pepř,
Tymián
Postup:
Maso si nakrájíme na malinké plátky, tenčí. Dáme do mísy spolu se lžičkou tymiánu, kořením a zalijeme cca půlkou hrnku oleje. Zamícháme a dáme do lednice uležet nejlépe den dopředu, ale není nutností lze i jen na pár hodin cca 2-3 h.
Pak si maso dáme do pekáče, podlijeme vodou A přidáme 200 g másla a dáme do předehřáté trouby na 150 stupňů. Pečeme do měkka. V rámci pečení postupně podléváme, aby nám pustila šťáva z masa.
Mezi tím, co se nám maso peče si osmažíme cibulku dozlatova na kousku másla osolíme opepříme a přidáme tymián dle chuti - ne moc, omáčka má být cibulová. Tymián by neměl přerývat chuť cibule. Potom vypneme a rozmixujeme. Dáme stranou.
Po upečení masa ho nalijeme s výpečkem do hrnce s cibulí, povaříme cca 10 minut na mírném ohni a podáváme.
Podávat můžeme s Kašovým pyré, Šťouchanými brambory nebo hranolky.
Teď už jen nandáme na talíř a je hotovo, chutnám dětem i velikým chlapům! Dobrou chuť!